Århundradets värvning

Strömsbergs IF har inte direkt budgeten att göra några miljonvärvningar. Man ska komma ihåg att vi spelade i Division 4 så sent som säsongen 2007. På de lägre nivåerna är det inte alltid pengar inblandade i en transfer. Oftare är det så att man byter lag helt enkelt på grund av att man byter jobb, börjar på högskolan i en annan stad, etc. För vissa mycket lovande unga spelare kan det dock vara fråga om att man gör klubbyten för att få en ny utmaning i karriären.

Daniel är en mycket stor talang. Han är fostrad i Gefle IF där han räknats som en av de absolut mest lovande spelarna i flera år. Elaka skador, bland annat en korsbandsskada, har dock gjort att han har stannat av något i sin utveckling. Jag hade faktiskt hört ganska mycket om Daniel när han spelade för Gefle så jag blev enormt glad när det visade sig att Strömsbergs IF hade lagt in en begäran om att få lösa Daniel från sitt kontrakt med Gävleklubben. En spelare som Daniel i Strömsbergs IF! Ännu gladare blev jag av att höra att Daniel inte bara skulle gå på lån utan att han faktiskt tecknade en permanent övergång. Kontraktet löper dessutom över flera år.

Daniel kom till Strömsbergs IF inför säsongen 2012 och har redan gjort sig ett namn i laget. När skadeproblemen nu verkar vara borta har han blommat ut till att bli en av de bästa, om inte den bästa, spelaren i laget. Daniel är en spelskicklig och målfarlig mittfältare som kan hitta på vad som helst på planen.